Є питання?
МИ ONLINE

Адвент як Свято Очікування Різдва

картинка посту 01-12-2023

Найтаємничіше і найсвятіше передріздвяне свято, яке відбувається щороку у першу п’ятницю грудня і є днем початку очікування Різдва. Від цього дня діти садочку щодня отримують подаруночки або завдання, таким чином готуючись до того, що наближається щось дуже особливе у цю темну пору року – це дивовижне свято святого Різдва.

Що означає це свято і чому така увага приділяється цьому у вальдорфській педагогіці? Інформація для дорослих.

Очікування, Адвент – це 28 днів, цикл Місяця перед Різдвом. Це важливий період, коли Всесвіт дає можливість людині свідомо пройти випробовування Духа. Це шанс доторкнутися до іншого виміру, поглибити свої сприйняття і розширити свою свідомість через долання перешкод та проходження обставин, створених нам Духовним Світом, які з’являються впродовж 4-х тижнів і посилюють свій вплив.

З антропософської точки зору відомо, що кожна людина має 4 захисні оболонки: фізичне, ефірне, астральне та духовне тіла. Ці 4 тижні випробувань безпосередньо пов’язані із цими 4-ма “захистами” людини.

1 тиждень – випробовування фізичного тіла. Від людини відступають Духовні сутності-опікуни, що допомагають підтримувати фізичні процеси у тілі, коли природа навколо завмирає, а темрява посилюється, фізично відчувається виснаження та наступає час хвороб та простуд. Важливим сиає сила духу людини і готовність працювати над собою, адже кожна хвороба має свої причини, джерелом яких є внутрішні вади людини та страхи.

2 тиждень – сили темряви продовжують підступати ближче до ядра людини. Відступають Духовні сутності, що захищають ефірні сили людини, тому можна відчувати у цей період сильні егоїстичні спокуси. Завдання помітити їх та встояти.

3 тиждень – випропування астрального тіла, коли значно зростають страхи, росте тривожність, здається, що Ангел-хранитель залишає людину наодинці із собою. Це можливість відчути та проявити власний ресурс, силу волі та унікальні здібності.

4 тиждень – тиждень повної самотності, бо всі духовні помічники відійшли від людини і дають їй повну свободу! Через відчуття поржнечі людина шукає зв’язку із своїм Вищим Я.

Якщо людині вдається пройти випробовування свідомо і бачити процеси, у яких вона перебуває, то вона має шанс побачити себе справжню, наблизитися до енергій Різдва, пройшовши очищення чотирма стихіями – землею, водою, повітрям і вогнем.

Готуємося до очищення перед святлим святом Різдва

Попередній пост
Фото вчителя
Ведуча вихователька
Плахтина Олена Степанівна
Освіта:
Вища
Національний педагогічний університет ім. Драгоманова
Національний педагогічний університет ім. Драгоманова
Досвід:
6 років

Пані Олена, садовниця, ведуча вихователька, яка несе світлу ідею створення такого затишного гніздечка для щасливих діток із 2013 року. Для вихованців садочку вона берегиня, а для батьків - справжній авторитет. Окрім виховання дітей, цікавиться психотерапією і любить антропософію, чим радо ділиться із іншими вихователями, батьками та дорослими, які шукають себе.

Фото вчителя
Вчителька
Василюк Мирослава Миколаївна
Освіта:
Перекладач, викладач
Національний університет «Острозька академія»
Національний університет «Острозька академія»
Досвід:
6 років

Мирослава, вчитель вальдорфських класів для школярів віком 9-13 років. Маючи практичний досвід у сферах викладання, перекладу, організації бізнесу та просвітницької діяльності, у 2016 р. започаткувала заняття не лише для власної доньки, а й для інших дітей, які потребують всебічного розвитку і живого навчання на основі вальдорфської педагогіки. «Мені цікаво все, особливо щось нове і здорове, тому коли побачила вальдорфську педагогіку і відчула її вплив на себе, зрозуміла, що це новий і здоровий напрям, який відкриває постійно нові горизонти та розвиток як для дітей, так і для вчителя. Окрім дітей, люблю свою сім’ю та подорожувати з ними, багато читаю та ходжу в походи в гори»

Фото вчителя
Психологиня
Якимчук Світлана Миколаївна
Освіта:
Психолог, логопед
Національний університет «Острозька академія», логопед, Кам’янець-Подільський Національний університет ім. І. Огієнка
Національний університет «Острозька академія», логопед, Кам’янець-Подільський Національний університет ім. І. Огієнка
Досвід:
6 років

Світлана, вчитель вальдорфських класів для школярів віком 6-9 років. Через велике прагнення організувати вальдорфську школу у Рівному і дати сину сучасну європейську освіту, надихнулася на створення вальдорфських класів для першачків у 2021 році. «Дуже люблю дітей. Почала працювати з ними ще під час навчання в університеті. В мене завжди була ідея створити такі заняття, на яких діти не просто будуть вчитися, а творчо, гармонійно, душевно та духовно розвиватися та зростати. Саме такими є наші вальдорфські класи»

Фото вчителя
Вчителька
Крупко Олена Ігорівна
Освіта:
Економіст, бухгалтер
Національний університет водного господарства та природокористування
Національний університет водного господарства та природокористування
Досвід:
5 роки

Олена, вчитель вальдорфських класів для школярів віком 9-13 років. Зацікавившись альтернативною освітою та бажаючи найкращого для своєї доньки, проводить здорові гармонійні заняття на основі вальдорфської педагогіки та організовує дозвілля для школярів із радістю та задоволенням. «Як мама завжди мріяла про творчу школу для своєї доньки і зараз щаслива, що вона тут. Як учитель - радію, що можу пізнавати цей дивовижний світ разом з дітьми. Також люблю бути на природі, люблю готувати. Цііную кожну хвилину проведену зі своєю сім’єю»