Є питання?
МИ ONLINE

Дитина 7-14 років – світ прекрасний!

картинка посту 24-01-2023

У другому семилітті формуються душевні якості дитини, які можна побачити в цих ключових подіях життя:
1. Завершується інтенсивне будівництво фізичного тіла і всіх внутрішніх органів і систем, які приходять у повну рівновагу (кровообіг, дихання, нервова, травна тд.). Дух дійшов до кінчиків пальців, напрацювавши вміння, і тепер повертається в голову і виштовхує – Зуби, які змінюються на постійні. Це означає, що життєві сили завершили свою роботу і тепер звільняються для розвитку душевної, емоційної сфери дитини, інтелекту, як нового прояву волі, але дуже важливо зберегти ЖИВЕ ОБРАЗНЕ ХУДОЖНЄ Мислення дитини.
2. Народжується власне Ефірне тіло і починається закладання фундаменту емоційної сфери.
3. ВАЖЛИВО!!! Інтенсивне життя + Художня інтелектуальна діяльність + фізичні навантаження через рухомі ігри = гармонії і здоровому сну.
4. Сили наслідування будуть вести дитину ще до рубікону.
5. Починають діяти сили «Слідування за авторитетом», правда краще бути істинним авторитетом для дитини, тоді найкраще для дитини слухняність, зроби те, слухай це, думай так!!! Якщо дорослий авторитет мудрий і душевний, сердечний, то світ у дитини буде сформований прекрасний.
6. Немає нічого гіршого для дитини до 14 років як раннє формування власної точки зору, він тільки починає складати власну картину світу, і якщо вона складається невірна, то це на все життя.

7. Природній істинний авторитет сформує вірне мислення, розуміння совісті, звичок, здібностей, відбудеться врівноваження темпераменту. ПОВАГА та БЛАГОГОВІННЯ - найголовніші чинники формування порядної та чесної особистості.

8. Відчуття прекрасного формується під дією образного сприйняття таємниць світу. Розповіді, історії, міфи, легенди, байки – все це благотворно діє на душу дитини
9. Справжність живість природність – завжди одухотворені. Адже у кожної речі є власне духовне начало! Мінерали, рослини, тварини. Описувати іншомовно, завуальовано. Як в насіннячку заховане майбутнє рослини, щоб живо уявив і відчув душею радість відкриття. В зерні заховано більше ніж видно оку, треба лише відчути таємницю цього буття!
10. В учителя також повинно жити відчуття Благоговіння перед Природою Всесвітом і Таємницею ЛЮДИНА, нести в собі істинні глибини. Завжди є те що звичайному розуму непідвладно.
11. Дуже важливо пробудити в дитині Любов і вдячність до світу, до всіх його проявів.
12. Дуже важливо формування і перебування дитини в Естетичне відчуття і переживання, художнього смаку,музика-ведуча в усіх мистецьких проявах-це справжні ліки для душі. І тоді сформується здорове мислення і точка зору.
13. Тоді формується стійке відчуття що прекрасне – добро, любов, і негарне – зло.
Формується душевна організація дитини і укріплюється фізичне тіло і сили духа починають гармонійно проростати в здорову організацію.
14. Саме в цей період іде робота над Пам’яттю, її треба розвинути максимально можливо. Не мислення, розмірковування, а пам’ять!!! Чим більше запам’ятав без загрузки понятійної бази, тим краще. Спочатку скарби людства треба запам’ятати, і лише потім з часом розшифрувати і вкласти в поняття. Пам’ять формується через художні образи, а запам’ятовується все через напруження волі!
15. Настає дуже складний період Рубікон.
Він вимагає від дорослих не тільки знань, а Любові, терпіння, розуміння, уваги і справжності, істинності у сприйнятті дітей. Це перехід з дитинства у дорослий світ. Дорослий стає взірцем зрілості, дорослості, добра і світла.
16. Дитя живе в ТУТ і в ТЕПЕР. Тому всі заняття повинні бути цікавими!!!
17. Цікавість до життя пов’язані із любов’ю трудитися і формується ця звичка в дитинстві у сім’ї,тоді і долати труднощі стає цікаво.Величезна кількість задоволень без зусиль породжує споживацтво дітей і інфантильність. Захопити ділом і чимось прекрасним!- несе зцілення душі. Працювати і радіти результатам, через ремесла та рукоділля. Музика з 6-7 років також привчає до праці.
Іде постійна робота над правильними співвідношенням мислення,чуттів та волі. Гармонізація цих сфер величезна робота дорослих!
Так людина готується до третього семиліття коли з світу Добра до 7 років, він переходить у світ краси і моралі до 14 років у світ Істини від 14 до 21.
Тепер після 14 років Дитя готове пізнавати світ силами власного судження, мислити сам.

Попередній пост
Наступний пост
Фото вчителя
Ведуча вихователька
Плахтина Олена Степанівна
Освіта:
Вища
Національний педагогічний університет ім. Драгоманова
Національний педагогічний університет ім. Драгоманова
Досвід:
6 років

Пані Олена, садовниця, ведуча вихователька, яка несе світлу ідею створення такого затишного гніздечка для щасливих діток із 2013 року. Для вихованців садочку вона берегиня, а для батьків - справжній авторитет. Окрім виховання дітей, цікавиться психотерапією і любить антропософію, чим радо ділиться із іншими вихователями, батьками та дорослими, які шукають себе.

Фото вчителя
Вчителька
Василюк Мирослава Миколаївна
Освіта:
Перекладач, викладач
Національний університет «Острозька академія»
Національний університет «Острозька академія»
Досвід:
6 років

Мирослава, вчитель вальдорфських класів для школярів віком 9-13 років. Маючи практичний досвід у сферах викладання, перекладу, організації бізнесу та просвітницької діяльності, у 2016 р. започаткувала заняття не лише для власної доньки, а й для інших дітей, які потребують всебічного розвитку і живого навчання на основі вальдорфської педагогіки. «Мені цікаво все, особливо щось нове і здорове, тому коли побачила вальдорфську педагогіку і відчула її вплив на себе, зрозуміла, що це новий і здоровий напрям, який відкриває постійно нові горизонти та розвиток як для дітей, так і для вчителя. Окрім дітей, люблю свою сім’ю та подорожувати з ними, багато читаю та ходжу в походи в гори»

Фото вчителя
Психологиня
Якимчук Світлана Миколаївна
Освіта:
Психолог, логопед
Національний університет «Острозька академія», логопед, Кам’янець-Подільський Національний університет ім. І. Огієнка
Національний університет «Острозька академія», логопед, Кам’янець-Подільський Національний університет ім. І. Огієнка
Досвід:
6 років

Світлана, вчитель вальдорфських класів для школярів віком 6-9 років. Через велике прагнення організувати вальдорфську школу у Рівному і дати сину сучасну європейську освіту, надихнулася на створення вальдорфських класів для першачків у 2021 році. «Дуже люблю дітей. Почала працювати з ними ще під час навчання в університеті. В мене завжди була ідея створити такі заняття, на яких діти не просто будуть вчитися, а творчо, гармонійно, душевно та духовно розвиватися та зростати. Саме такими є наші вальдорфські класи»

Фото вчителя
Вчителька
Крупко Олена Ігорівна
Освіта:
Економіст, бухгалтер
Національний університет водного господарства та природокористування
Національний університет водного господарства та природокористування
Досвід:
5 роки

Олена, вчитель вальдорфських класів для школярів віком 9-13 років. Зацікавившись альтернативною освітою та бажаючи найкращого для своєї доньки, проводить здорові гармонійні заняття на основі вальдорфської педагогіки та організовує дозвілля для школярів із радістю та задоволенням. «Як мама завжди мріяла про творчу школу для своєї доньки і зараз щаслива, що вона тут. Як учитель - радію, що можу пізнавати цей дивовижний світ разом з дітьми. Також люблю бути на природі, люблю готувати. Цііную кожну хвилину проведену зі своєю сім’єю»